قدرت:
این تبلت از نیروی پردازش یک پردازنده دو هستهای ۱.۷ گیگاهرتزی سامسونگ Exynos برخوردار است در حالیکه خود تبلت نیز ساخته شده توسط سامسونگ است این چیپست شامل یک پردازنده گرافیکی ۴ هستهای در داخل خود است که نمایشی روان را در صفحه نمایش به ارمغان خواهد آورد. این تبلت ۲ گیگابایت رم دارد ک شما نظیر آن را در تبلتهای رقیب «نکسوس ۱۰» نخواهید یافت و در دو مدل با حافظههای داخلی ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی عرضه خواهد شد.
صفحه نمایش:
صفحه نمایش «نکسوس ۱۰» ۱۰ اینچی و با وضوح و رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ است که از این لحاظ بسیار بهتر از صفحه نمایش رتینا آیپد عمل کرده است. این میزان شفافیت در واقع برای یک تبلت در این اندازه فوقالعاده عالیست. در نظر بگیرید: ۴ میلیون پیکسل در یک صفحه نمایش ۱۰ اینچی!. این رکورد یعنی ۳۰۰ پیکسل در هر اینچ به راحتی آیپد را با تراکم پیکسل ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ پشت سر میگذارد و اگر چه نزدیک اما از عهده رقیب نزدیک خود یعنی کیندلفایر اچ.دی ۸.۹ اینچی هم بر میآید.
ارتباطات:
«نکسوس ۱۰» با درگاههای میکرو یو.اس.بی و میکرو اچ.دی.ام.آی بهعلاوه امکان اتصال وایفای عرضه خواهد شد و البته هنوز هیچ خبری از شبکه ۳Gیا شبکه LTE نیست و شاید مانند نکسوس ۷، گوگل برای آن نقشه جدیدی در چند ماه آینده کشیده است.
دوربین:
مانند آیپد ۴، «نکسوس ۱۰» هم دو دوربین دارد: یک دوربین ۵ مگاپیکسلی در قاب پشتی و یک دوربین ۱.۹ مگاپیکسلی در قاب جلویی دارد که البته در دوربین قاب جلویی از همتای اپلی «نکسوس ۱۰» یعنی آیپد بهتر است.
صدا:
«نکسوس ۱۰» دو بلندگوی استریو در قاب جلویی دارد که گوگل با این تئوری ان را با این طراحی قرار داده که تجربه صدای بهتری را نسبت به آیپد به ارمغان خواهد آورد.
عمر باطری:
گوگل ادعا میکند که باطری «نکسوس ۱۰» ۹ ساعت عمر باطری مفید را در هنگام پخش ویدئو به همراه دارد. این در مقایسه با آنچه که در تبلیغ آیپد اپل عنوان میشود یعنی ۱۰ ساعت، خوب نیست. اما معمولا عمر باطری را نمیتوان بر اساس آنچه که شرکتها خود عنوان میکنند به حساب آورد و باید کاربران پس از تجربه دستگاهها عمر باطری واقعی را اعلام کنند. پس ما هم منتظر میمانیم.
استفاده چندکاربره:
برخلاف آیپد- و مانند سرفیس مایکروسافت- «نکسوس ۱۰» میتواند بین چند نفر مثلا اعضای یک خانواده به صورت کاملا اختصاصی برای هر نفر مورد استفاده قرار بگیرد. به لطف اندروید ۴.۲ کاربران خواهند توانست چندین اکانت کاربری متفاوت را در این تبلت ایجاد کنند و به راحتی و در صفحه قفل دستگاه بین آنها جابجا شوند.
قابلیت ایرپلی مانند فناوری انتقال ویدئو:
«نکسوس ۱۰» همچنین از فناوری میراکست پشتیبانی میکند که به شما اجازه انتقال ویدئوها مانند فیلم، نمایشهای تلویزیونی و تمام چیزهایی که بر روی صفحه نمایش تبلت خود میبینید بهصورت بیسیم به هر تلویزیونی میدهد. شاید در مورد این فناوری باز هم در فارنت خواندید.
قطعات فیزیکی:
«نکسوس ۱۰» از آیپد سبکتر است و تنها ۶۰۴ گرم وزن دارد که خب نسبت به آیپد با وزن ۶۵۲ گرمی تقریبا ۴۸ گرم سبکتر است.
قیمت و در دسترس بودن:
قیمت شاید شگفتآورترین قسمت این مطلب است: 399 دلار برای مدل ۱۶ گیگابایتی و 499 دلار برای مدل ۳۲ گیگابایتی. این دقیقا یعنی ۱۰۰ دلار ارزانتر نسبت به آیپد شرکت اپل. این موضوع وقتی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که تفاوتهاو برتریهای «نکسوس ۱۰» در قسمتهای مختلف را میبینیم. گوگل زمان عرضه «نکسوس ۱۰» را یازدهم نوامبر و در فروشگاه گوگل پلی و البته در آمریکا، بریتانیا، استرالیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، کانادا و ژاپن اعلام کرده است.
منابع: فارنت, Gizmodo